Artificial Intelligence

Rechter weigert inhoudelijk oordeel over afschaffing referendum

De Haagse rechtbank heeft gisteren geweigerd een inhoudelijk oordeel te geven over de vorderingen van Meer Democratie over de afschaffing van het referendum. De rechtbank heeft zowel de provisionele vordering als de hoofdvorderingen van Meer Democratie afgewezen. Er komt geen vonnis meer op 1 augustus, zoals eerder wel voorzien.

“Volgens ons is er geen sprake van ingrijpen in het wetgevingsproces. Wij worden van het kastje naar de muur gestuurd. Wij gaan het vonnis nader bestuderen en ons beraden over juridische vervolgstappen”, zegt Dubbelboer.

Kajsa Ollongren  ( D66) voelde er sowieso weinig voor om te wachten op een rechterlijke uitspraak over de afschaffing van het raadgevend referendum. Ook wil zij niet wachten op het advies van de staatscommissie die onder meer onderzoek doet naar de werking van het referendum.

De senatoren beklaagden zich over de haast die het kabinet heeft met het afschaffen van de volksraadpleging. Oppositiefracties vroegen de minister ook rekening te houden met het onderzoek van de staatscommissie. Die stelde vorige week in een tussenrapportage dat het referendum, weliswaar correctief en bindend, de democratie kan versterken.

En de oppositie staat niet alleen. Staatsrechtgeleerden die in maart door de Eerste Kamer voor een informatiebijeenkomst waren uitgenodigd, toonden zich kritisch over de afschaffing.

De wet is al door de Tweede Kamer, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Dat het kabinet de intrekkingswet niet referendabel maakt, leverde in de Kamer felle reacties op. “Een middelvinger naar de bevolking”, zei SP’er Ronald van Raak.

Vooralsnog lijkt het er niet op dat de coalitiepartijen in de Eerste Kamer zich iets zullen aantrekken van de kritiek van de oppositie en de experts. Naar verwachting wordt er volgende week gestemd over de afschaffing van het referendum.

Conclusie
Nederland wordt hiermee naar alle waarschijnlijkheid het tweede land dat een referendum recht intrekt nadat eerder de DDR een dergelijke actie heeft ondernomen. bron. Het referendum is zeker niet zaligmakend.De referenda in Californië zijn soms uitingen van doorgeslagen special interest groepen, die op kosten van de belastingbetaler hun standpunt verwezenlijken.

De politiek met  D66 voorop, die zich keer of keer beroept op een democratisch mandaat en de wens van de bevolking distantieert, massaal elektronisch toezicht op de burger (sleepwet),het afschaffen van het referendum,en zelfs Uw lijk als staatseigendom te classificeren
Helaas heeft de NL bevolking hier de politiek niet willen corrigeren.

Vraag
Wellicht is de tijd gekomen dat ook u begint tegen te stribbelen?
Waarom tolereert u dat politici op een dergelijke abjecte manier met de Nederlandse bevolking om gaan?

 

Meer Democratie/Privacynews/Vrijspreker/Nu

 

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button